התנפחות שק האשכים באורטיקריה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

05/04/2018 | 01:54 | מאת: בן

שלום דוקטור. לעיתים, וגם ממש ברגע זה, כתוצאה מאורטיקריה כרונית (ובתקופה בה היא מכה חזק יותר ואני לוקח המון אנטיהיסטמינים שמשפיעים מעט אבל לא מספיק ) מתנפח לי חלק משק האשכים. לעיתים הדבר לא עובר אף לאחר 24 שעות. ו לעיתים עובר לאחר כמה שעות. שאלתי היא האם הדבר מסוכן? האם עלי לעשות משהו מעבר לאנטיהיסמיניקה ולחכות שיעבור? שאלתי השניה ללא קשר - האם בתקופה בה האורטיקריה מכה ביתר שאת, מינון של 2 כדורי פמוטידין (20 מג), 2 כדורי אלרגיקס 10 מג וכדור סינגוליר 10 מג ביום הוא מינון גובה ומסוכן מדי? האם עלי לקחת אלרגיקס רק לאחר 24 שעות ולא פעמיים? אם כן מה הסיכונים? תודה וסליחה שהטקסט ארוך.

11/04/2018 | 16:21 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב לגבי שק האשכים - אין צורך לשנות טיפול לגבי המינונים - נהוג להשתמש פעם ביום בלבד ולא פעמיים ביום אני יודע שיש רופאים שמעלים מינון לפעמיים ביום - אך הדבר איננו בהוראות של התרופה בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה