אדמומיות, חום ונפיחות בפנים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

10/01/2018 | 21:30 | מאת: גלינה

שלום רב! לפני כ-5 ימים הדלקתי מזגן בבית ותוך זמן קצר התחלתי לחוש חום בפנים והפנים האדימו. לא התייחסתי לכך, אך הנ"ל לא עבר לי עד הלילה וכך שכבתי לישון. כשהתעוררתי באמצע הלילה, ראיתי במראה שהפנים גם התנפחו לי והופיעו שקיות מתחת לעיניים. בבוקר רופא משפחה שלח אותי למיון, שם הם אבחנו את זה כאלרגיה, נתנו לי תרופה, עשו אינפוזיה ושיחרורו הביתה עם מרשם של לורסטין וזרידקס ל-10 ימים. לאחר כיומיים התחלתי לחוש הקלה, למרות שאתמול שוב היה חום ואדמומיות בפנים, שירדה היום בבוקר. השאלה שלי היא האם זה באמת אלרגיה או שמא אני סתם נוטלת את התרופה, כשאין לי צורך לכך באמת וכל מה שקורה לי הוא מסיבה אחרת (לכן גם החום והאדמומיות חזרו למרות שאני ממשיכה בטיפול בנתיים)? שאלה נובפת היא שלא ברור לי למה נתנו לי זרידקס כשזוהי תרופה לטיפול בבעיות בקיבה ורפלוקס ולא באלרגיה והאם להמשיך ליטול אותו? אציין שהרופאה שלי חולה ולכן אין לי אפשרות להגיע אליה על מנת לקבל מענה לשאלותי. אודה על תשובתך בהקדם

10/01/2018 | 23:21 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב גם לי נשמע כאירוע אלרגי - עם או בלי קשר למזגן.. בכל מקרה בעבר חשבנו שהתוספת של חסמי היסטאמין טובה גם לבעיות פפטיות (אולקוס) וגם טובה לאלרגיה. היום זה פחות מקובל אבל עדיין יש רופאים שמשתמשים בטיפול כפול. יש להמשיך בטיפול כל עוד עדיין מופיעים סימני אלרגיה. יש לתחקר את עצמך בפירוט לגבי חשיפות חדשות למוצרי מזון, תמרוקים, חומרי ניקוי, אבקת כביסה וכו׳ על מנת לנסות ולאתר את הגורם לאלרגיה. בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה