ליחה ירוקה סמיכה תקופה ארוכה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

25/08/2017 | 17:40 | מאת: טל

שלום רב, בן 43 ברקע אסטמה מגיל קטן מטופלת עי פליקסוטייד 250 מג שומר על כושר ורץ 3 פעמים בשבוע כ- 4 קמ סובל כבר תקופה ארוכה (כשנה) מליחה ירוקה/צהובה סמיכה במהלך היום , בזמן הריצה מה יכולה להיות הסיבה? טיפול אפשרי? אשמח לעזרה !!

26/08/2017 | 07:44 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב אחד ממאפייני האסטמה הוא הפרשת ליחה מוגברת דווקא ריצה בשל הנשימה המהירה מביאה להעלאת הליחה ולכן אך טבעי שתפורש ליחה בעת הריצה זהו דבר חיובי איך ניתן להתמודד? האמת היא שאין ממש תרופות טובות להקטנת הליחה אבל כאמור הצד החיובי הוא שהריצה מהווה פיזיוטרפיה נשימתית שלאחריה הריאות שלך יותר נקיות המשך לרוץ פרופ נמרוד מימון

26/08/2017 | 17:14 | מאת: טל

תודה רבה פרופ מימון. יחד עם זאת חייב לציין כי האסטמה שלי בשליטה מלאה ובנסיגה בשנים האחרונות כך שלמעשה מדובר בעיקר על הליחה שציינתי. האם הדבר משנה את תשובתך? האם סירופ או כדור להפחתת הליחה לא יועיל במקרה זה? תודה על התגובה המהירה והמקצועית

28/08/2017 | 09:26 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

סירופ או תרופות נגד ליחה יועילו במעט אך לא יפתרו את הבעייה עוד משהו שיכול לעזור זה משאף אירובנט גם כשהאסטמה בשליטה (מבחינת קוצר נשימה) עדיין הנטייה שלך לייצר ליחה קיימת פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה