איך נפטרים מאסטמה לצמיתות?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

18/08/2017 | 02:37 | מאת: עמית

היי, אני בת 25 ואסמטית מלידה. מאז שאני זוכרת את עצמי אני משתמשת בטיפול מונע ותמיד היו לי 2-3 התקפים בשנה בעונות מעבר. לאחרונה חזרתי מטיול במזרח שבסיומו חטפתי התקף רציני ביותר שהוביל לאשפוז ומאז היו לי שני התקפים קטנים נוספים והחרפה במצב, ברמה שכל מגע ישיר עם בעל חיים מעורר שיעול ולשבת באוניברסיטה באולם עם שטיח הפך לכמעט בלתי אפשרי, גודש באף, הרגשה של גוש אבק בגרון, כאבי ראש וחולשה כללית. הרגשתי שהטיול החזיר אותי שנים אחורה מבחינה בריאותית ולכן החלטתי לנסות לשים לזה סוף, נרשמתי לקבוצת שחיה בתקווה שאוכל להיפטר מהאסתמה לצמיתות ולא רק לשפר את המצב עד הטריגר הבא, השאלה שלי היא האם זה ריאלי או שאני סתם מקווה? האם אני יכולה באמצעות התמדה באימוני שחיה של פעמיים בשבוע להיפטר מאסטמה של 25 שנה ? בנוסף, האם ישנן אפשרויות נוספות להיפטר מהאסטמה, קראתי שיש טיפול בחדר מלח. אשמח לשמוע דעתך.

18/08/2017 | 19:34 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב אסטמה כמו שאת כבר יודעת היא מילה כרונית התקפית ולכן היא כה מתעתעת בין ההתקפים החולים מרגישים בטוב אך לא ניתן לחזות מראש מה יהיה מהלך המחלה כשלעתים יש תקופות ארוכות של שקט לצד התקפים חמורים המופיעים משום מקום אם כי היו ויש התקדמויות רבות בתחום - טרם נמצאה תרופה שתביא להבראה ולהיעלמות המחלה חדרי מלח שהיו פופולריים אמנם אינם מזיקים אך מאכזבים רבים מאלו שניסו אותם יש להתמיד בטיפולים המונעים התרופתיים שאת מקבלת בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה