שיעול יבש מזה חודש ימים - טיפול בטלפסט

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

25/06/2017 | 21:21 | מאת: תקוה

בני בן ה11 סבל מאז גיל 3 מקוצר נשימה המופיע בעיקר בעונות מעבר. לפני כחודש החלו התקפי שיעול בלתי פוסקים עם תחושת גירוי בגרון , טופל ע"י רופאת המשפחה בלורסטין פרניטזון ואינהלציות של ונטולין אך ללא כל שיפור. בשבוע שעבר החל טיפול של טלפסט 180 מ"ג פעמיים ביום. ( הילד שוקל 54 ק"ג) . מיד עם לקיחת הכדור ,חלה הפסקה בשיעול למשך כ5 שעות ,אך לאחר התפוגגות ההשפעה המצב חוזר לסורו. שאלתי: האם ניתן להוסיף כדור טלפסט במקרה שמקבל התקף של שיעול לאחר שני כדורים?

25/06/2017 | 23:19 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב הכדור עצמו אינו מקל על השיעול באופן מיידי! כך שהרושם שכאילו הכדור הפסיק את השיעול לחמש שעות לא מתיישב עם מנגנון הפעולה של התרופה. בכל מקרה ממליץ להתמיד בכדור אחד פעם ביום ולא לעלות במינון מעבר לכך בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה