אלרגיה לבוטנים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

04/06/2017 | 18:01 | מאת: מעיין

שלום רב, אני חודשיים אחרי לידה (רגילה אבל טראומתית) יומיים אחרי הלידה בזמן שאכלתי במבה (מעולם לא הייתי אלרגית לבוטנים ואפילו שבוע לפני הלידה אכלתי במבה) התחיל לי התקף והתחלתי להתנפח. בבדיקת rast היה קטן מ0.1 ושבוע אחרי ביצעתי טסט ונמצא שכן יש אלרגיה למרות הבדיקת דם. היום גיליתי שבשמן בלנאום שבו אני מקלחת את ביתי כבר חודש וחצי יש שמן בוטנים. כמה שאלות - איך הגיוני שבדיקת דם יוצאת תקינה אבל הטסט לא? האם אלרגיה אחרי לידה זה משהו שיכול לקרות ולעבור? ואיך יכול להיות שאני משתמשת בשמן בלנאום ולא קרה לי כלום?

12/06/2017 | 13:52 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב איך הגיוני שבדיקת דם יוצאת תקינה אבל הטסט לא? באמת נדיר אבל קורה לפעמים... אין לי הסבר טוב לתופעה האם אלרגיה אחרי לידה זה משהו שיכול לקרות ולעבור? יכול לעבור אבל הייתי נמנע מעתה והלאה מאכילת מוצרים המכילים בוטנים יש לפנות לאלרגולוג לפני חשיפה נוספת לבוטנים ואיך יכול להיות שאני משתמשת בשמן בלנאום ולא קרה לי כלום? יש אלרגיה שהיא משנית לחשיפה במגע ויש אלרגיה שהיא משנית לחשיפה של מערכת העיכול לעיתים מופיעות יחד ולעיתים לא בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה