אף סתום חצי שנה ואסטמה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

17/04/2017 | 21:56 | מאת: דורית

שלום רב לפני כחצי שנה סבלתי מהתקף אלרגיה שבעקבותיו קיבלתי גם התקפי אסטמה והאף נסתם.טיפלתי באסטמה דרך אלרגולוג ואכן חל שיפור והאסטמה נעלמה.האף הסתום נשאר וניסיתי מספר תרסיסים בהמלצת א.א.ג ואלרגולוג אך שום דבר לא עזר.כנל לגבי תרופות נגד אלרגיה. חשוב לציין כי נעלם לי לחלוטין חוש הטעם והריח. בבדיקות דם מקיפות לא מצאו שום דבר .בבדיקות אלרגיה מצאו אלרגיה לאבק,עובש ומקקים. מה אפשר לעשות כדי לשחרר את האף ולהחזיר את חוש הטעם והריח?

17/04/2017 | 22:07 | מאת: ד"ר נמרוד מימון

שלום רב שימוש רציף בתרופות נוגדות אלרגיה עם משאפים מקומיים מסוגים שונים ביחד עם הימנעות מחשיפה לגורמי האלרגיה - כל אלו עשויים לשפר מאד את מצבך כדאי להיבדק שוב על ידי מומחה אאג בשאלה לגבי הטיפול בסינוסים ומערות האף בהצלחה פרופ נמרוד מימון

18/04/2017 | 18:51 | מאת: דורית

תודה על תשובתך. האם חוש הטעם והריח יחזור? אני ממש לא מריחה שום דבר ואין לי שום טעם

18/04/2017 | 22:22 | מאת: דורית

סליחה על הנידנוד...חשוב לי לציין בנוסף כי הכל התפתח אצלי עקב דירה ששכרתי שהייתה מלאה ברטיבות ועובש..איני סובלת מאלרגיות באופן כללי ולעולם לא סבלתי מבעיות נשימה.כמובן שעזבתי את הדירה לפני כחודש אך אין עדיין הטבה במצבי.כמו כן אני סובלת ממחלה אוטואימונית מה שמקשה על מערכת החיסון להתגבר על כל הבאלגן שנוצר אצלי. האם אפשר להירפא מהבעיות שנוצרו? האם הפגיעה בחוש הטעם והריח היא בלתי הפיכה?

18/04/2017 | 22:49 | מאת: ד"ר נמרוד מימון

בהחלט דורית ברוב רובם של המקרים יש חזרה של חוש הטעם והריח ביחד עם הגעה לאיזון של המצב האלרגי ועודף ההפרשות בדרכי האוויר העליונות בהצלחה פרופ נמרוד מימון

19/04/2017 | 00:43 | מאת: דורית

תודה רבה לך :)

19/09/2017 | 16:01 | מאת: מודאגת :(

היי דוקטור... בהמשך לעצתך פניתי לא.א.ג מומחה לאחר סיטי סינוסים התגלה כי כל הסינוסים סתומים ומלאים... לאחרונה ניסיתי כדורי אריוס אשר די הטיב עימי בנושא האלרגיה.ההתעטשויות פחתו והחושים קצת חזרו אם לא לגמרי..לפני כשבוע עברתי ניתוח fess לשטיפת הסינוסים ומאז נעלם לחלוטין חוש הטעם הריח !! והתעטשתי מספר פעמים.. האם יכול להיות שהניתוח עשה נזק או שמה מדובר בתהליך החלמה היות ויש גודש ורירית עם דם כאשר אני מבצעת שטיפות אף כהוראת המנתח.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה