תינוק בן 9 חודשים , אלרגיה לקינמון?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

04/03/2017 | 08:30 | מאת: דניאל

היי קובי, הבן שלי בן 9 חודשים אכל בטטה עם קינמון אתמול ממש ביס קטן ולא רצה יותר... כעבור שעה בערך פתאום החל להקיא כמות מאוד גדולה , הוא מרגיש מצויין אין שינוי בהתנהגות ומאז לא הקיא יותר כך שזה לא וירוס... יש לו אח גדול אלרגי מאוד מאוד לחלב וביצים גם במגע עבר התקף אנפילקטי מביס מעוגה שהכילה ביצה. וכשהיה תינוק התגובות הראשונות לחלב היו הקאות ששמש הזכירו לי את ההקאה של התינוק אתמול... עם הגדול לא הבנו בהתחלה שההקאה הייתה מאלרגיה רק לאחר חשיפה נוספת היו הקאות ובעיות בנשימה ואז כבר הפסיקו לו את החלב היום הוא בן 2.8 ועדיין מאוד מאןד אלרגי... האם יכול להיות שיש לתינוק אלרגיה לקינמון? האם לחשוף שוב או לא לתת בכלל עד שיגדל ויעבור ברור אלרגי? יש לציין שהתינוק נחשף לחלב, טחינה ובמבה ולא הראה תגובות אלרגיות מעולם לא סובל מבעיות נשימה או נזלת / פריחות וכו.. תודה רבה!

05/03/2017 | 18:08 | מאת: ד"ר קובי שדה

הקאה בודדת אינה בהכרח ביטוי לאלרגיה, מוטב לבתע בדיקה ולא סתם למנוע ממנו הבדיקה צריכה להעשות גם לקינמון וגם לבטטה בדיקות אלרגיה ניתן לבצע בכל גיל

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה