התייעצות אחרי התקף..

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

17/02/2017 | 15:16 | מאת: א

אתמול נחשפתי לחלב(אני מאוד מקפידה למרות שאורח החיים שלי מסובך נסיעות עבודה ארוכות ), הייתה פריחה ממש בשניות ודמעות ,לקחתי טלפסט.. הייתה לי הליכה של כ-3 ק"מ במצטבר כדי להגיע הביתה . הגעתי ממש קפואה ודי מהר התפתחה תחושה כמו של התקף אסטמה שכבר אחרי כמה דקות עם האינלציה הבנתי שזה מחמיר , השתמשתי באפיפן ואז ציפתה לי הפתעה לא נעימה זה עזר בדיוק לחמש דקות .. אחרי שעות במיון הגעתי בלילה הביתה.. .. רופא המשפחה היה מאוד ישיר כמעט תקיף לגבי זה שהחנק הזה מסוכן דיבר מפורשות על מוות ..לציין שגם הרופאה במיון הייתה די מאוד לחוצה .. לא נחשפתי הרבה זמן לחלב ומדובר בתגובה לשאריות מזעריות מאוד (אוכל שהכנתי בבית חלקתי פרוסת עוגה לשתיים עזרתי למישהי שלא הרגישה טוב ואחרי שהיא נרגעה קצת אכלתי את החצי שלי היא אכלה כריך חלבי כמה דקות קודם ולא שתפנו ידיים כל כך מטופש...) יש לי כמה בעיות: 1.אם זה אירוע שני שאני צריכה בו יותר מזריקה אחת (המקסימום היה 4 זריקות אדרנלין באותו אירוע) האם לא צריך שיהיו איתי לפחות 3 מזרקי אפיפן ? ככה בשחרור מבית חולים אחרי אירוע ישאר לי אחד בדרך כלל...כיום לנסיעה של יום אחד יש לי 2 ועל דעת עצמי(אגרתי..) יש לי במזוודה לנסיעות ארוכות קופסה נוספת עם עוד 2... 2.שמעתי מלא דעות מנוגדות מתי להשתמש במזרק.. זה נורא מעצבן ... הרופאה במיון הייתה נורא נחרצת אמרה שגם אם זה נראה רק פריחה בהתחלה עדיף להזריק .. רופא משפחה אמר שברגע שאני מרגישה משהו בגרון...אבל אני עם אסמה אז אני לא תמיד יודעת שזה זה בדקות הראשונות.. ההתקפים שלי הפכו מסוכנים כולל אירוע שהלחץ דם פשוט צנח ..ואירוע עם איבוד הכרה... 3.יש לי הפעם הרבה יותר תסמינים(רצון עז להקיא שלא עובר אני אוכלת אבל לאט נורא כואב לי בגרון (בדקו אין בצקת..אמרו שיקח כמה ימים עד שהתופעות שגרמה הנפיחות יעברו) והאסתמה שלי לגמרי התעוררה.. מרגישה זוועה..)ומצטרפת לזה חרדה ...יש מה לעשות ? אמרתי היום לרופאה משפחה שאם הייתי מוצאת רופא שיסכים איתי על הסיבות להתקפים(יודעת שהמצב שלי חריג הבנתי את זה מכמות הרופאים והתרופות ) ויכין איתי תוכנית פעולה כמו שצריך זה היה עוזר לי להירגע ולהבין מה לעשות בשעת חירום..

17/02/2017 | 18:22 | מאת: ד"ר קובי שדה

הרבה שאלות - שאיני יכול לענות על כולם רק על סמך הפוסט באינטרנט ... דבר אחד בטוח וזו הפיסקה האחרונה את צריכה להגיע לרו-פא מומחה לאלרגיה שידריך איך, מה ומתי לפעול ולמנוע... ואת בהחלט מוזומנת אליי לשם כך ב ה צ ל ח ה ושבת שלום

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה