Pradaxa, dabigatran etexilate

דיון מתוך פורום  סל תרופות - מידע וייעוץ

16/05/2010 | 17:16 | מאת: זהבה

חולה לאחר אירוע מוחי אובחן גם בתיסמונת אפלה, הוחלט לתת לו קומדין בשילוב פלוויקס בגלל תיקון מסתם מיטראלי ומעקף אחד לכל החיים, לאחרונה נתבשרנו ע"י רופא בכיר שתרופה חדשה אמורה להחליף את הקומדין, האם זו התרופה?, אם כן, מתי ניזכה להשתמש בה?

פלוויקס היא לא תרופה חדשה אני לא יודע לאיזה תרופה התכוון הרופא

22/05/2010 | 00:28 | מאת: זהבה

לא התכוונתי לפלוויקס, פלוויקס ניתן לחולה בהוראת קרדיולוג על מנת לשמור על ציפוי הסטנט וקומדין ניתן לטיפול בתיסמונת אפלה, בגלל הקושי באיזון ערכי INR ובדיקה תכופה מידי שבוע ניתבשרתי שבקרוב תיכנס תרופה שתחליף את הקומדין, האם אזכה לשימוש בתרופה אחרת במקום קומדין ומתי?

מנהל פורום סל תרופות - מידע וייעוץ