רכישת זריקת "קסולר"

דיון מתוך פורום  סל תרופות - מידע וייעוץ

25/04/2010 | 16:48 | מאת: קרן

אני נשואה עם 3ילדים בת 35 חולת אסטמה ואטופיק דרמטיטיס קשה.אישרו לי את"קסולר"נאמר לי שהתרופה מאוד יקרה אך היום מסבסדים אותה.כאשר רציתי להזמין את התרופה נודע לי שגם עם ה"סיבסוד" התרופה עדיין מאוד יקרה (400שקל למנה),מה אם אצטרך יותר מנות בחודש? ממש התאכזבתי ,חשבתי שמחיר מסובסד יעלה לי כמו "הסימביקורט" פחות או יותר.עד שאישרו לי את התרוםה נוכחתי לדעת שגם 400שקל למנה קשה לעמוד בכך.מה עושים?חבל לי מאוד לא לנסות ולעצור הכל. "

ומה השאלה?

25/04/2010 | 20:42 | מאת: אילת השחר וולף, מנכ"ל לנשום

התרופה אכן יקרה מפני שגם עבור תרופות הנמצאות בסל יש לשלם 15% ממחירן. היות וזאת תרופת מקור, היא יקרה. (בניגוד לתרופה גנרית=חיקוי). לכן המציאו את חוק תקרת התשלום עבור תרופות כרוניות (=תרופות הנלקחות באופן קבוע) לחולים כרוניים (=דוגמת אסתמה, סוכרת וכיוב'). החוק אומר שבכל רבעון (=3 חודשים) משלם החולה הכרוני עד תקרה של כ 780 ש"ח עבור כל התרופות הכרוניות שהוא צורך למחלתו הכרונית, ללא תלות במחירן.

מנהל פורום סל תרופות - מידע וייעוץ