אסטרופם וסרטן

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/10/2001 | 18:12 | מאת: סאני

בדף הצמורף לכדורי האסטרופם כתוב במפורש כי הוא עלול לגרום לסרטן רירית הרחם. ויש לתת אותו לנשים שאין להם רחם. אם כך, מדוע נותנים אותו לעיבוי רירית בהפריות מבחנה/החזרת עוברים? האם יש לי סיכוי גבוה לחולת בסרטן הרחם מאשה שלא נוטלת תרופה כזו? אני בת 27 ומאוד מאוד חוששת!!! תודה. סאני.

חשיפה ממושכת לאסטרוגן, וגם כזה שנימצא באסטרופם, קשור בסרטן רירית הרחם. אבל אסטרוגן הינו הורמון חיוני לאישה והיא נחשפת אליו לכל אורך חייה הפוריים (עד גיל הבלות). כל עוד רירית הרחם חשופה באופן מחזורי לפרוגסטרון, נמנעת ההשפעה המסרטנת של האסטרוגן. כלומר, רק נטילה ממושכת ולא מבוקרת של אסטרופם מסוכנת. אך כל עוד ניתן לך בשלב מסוים של הטיפול פרוגסטרון או שמוודאים שבייצת (ואין לי ספק שכך יקרה) -- אין לך ממה לחשוש.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית