זקיק

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/10/2001 | 14:44 | מאת: מיכל

האם תופעה של זקיק שנמצא ללא ביצית בשאיבה היא שכיחה? ממה נגרם. האם הוא גם מפריש הורמונים ומשפיע על רמת E2? והאם המצאותו קשורה לאיכות שאר הביציות שנשאבו?

לא מאד נדיר למצוא זקיק שלא מצליחים לבודד מתוכו ביצית. הסבר לכך יכול לנבוע מסיבות שונות, בין היתר, ביצית שעדיין אינה בשלה דייה ביום השאיבה או שכבר עבר זמנה (כלומר הזקיק כבר התחיל לעבור תהליכי הצהבה וניוון). גם זקיק שאין מוצאים בו ביצית מפריש E2 (ועל כן משפיע על רמת ה- E2 בדם), אך אין לו בהכרח השפעה שלילית על איכות הביציות שכן נמצאו.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית