מתי התרחש הביוץ?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/10/2001 | 18:20 | מאת: עדי

שלום רב, ביום ראשון בבוקר בתאריך 21 לחודש בצעתי בדיקת דם לפרוגסטרון ול E2. התוצאות היו (ערכים חדשים): פרוגסטרון 6.70 E2 2484.13 כמו כן באותו יום בערב נצפה זקיק מוביל בגודל 22. 1. לאור נתונים אלו מתי התרחש הביוץ? 2. האם יש סיבה לדאגה שה E2 מאוד גבוה? תודה.

קרוב לודאי שהביוץ ארע בסמוך מאד למועד לביצוע בדיקת הדם. ה- E2 הגבוה (לא מאד) מייצג כנראה מציאות זקיקים קטנים נוספים בשחלה. גודל הזקיקים הללו נחוץ על מנת להעריך אם יש סיכון מיוחד בטיפול (הריון מרובה עוברים למשל).

23/10/2001 | 21:02 | מאת: עדי

כתבת בתשובתך שגודל הזקיקים האחרים הוא על מנת לראות אם יש סיכון בטיפול. אבל אני לא בשום טיפול. הנתונים שרשמתי בשאלתי הקודמת הם טבעיים. לא קבלתי שום טיפול אף פעם. הסיבה שהלכתי למעקב זקיקים היא מכיוון שהמחזור שלי לא כ"כ סדיר ואינני יודעת לחשב את מועד הביוץ. האם לאור זה שהערכים שרשמתי הם ללא טיפול ערכי ה E2 נחשבים תקינים או מסוכנים? תודה שוב.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית