נחיצות צילום רחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/05/2015 | 07:48 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 31, סובלת משחלות פוליציסטיות מאנדומטריוזיס ומכאבי אגן כרוניים המלווים בהתכווצויות רבות בשרירי הבטן התחתונה. לאחרונה עברנו לivf אחרי מספר כשלונות בהזרעות. לא עברתי צילום רחם כי בניתוח לאנדו' לפני שנה וחצי הזריקו נוזל וראו שהוא עובר בשתי החצוצרות. 1. האם פעולה זו מחליפה צילום רחם? בכלליות?2. עכשיו שאנחנו כבר בהפריות, האם צילום רחם יהיה חשוב או שעדיף לחזור שוב על היסטרוסקופיה? 3. האם צילום רחם יכול לעזור בגילוי מקור הכאבים הכרוניים? 4. שאלה אחרונה, האם כיווץ הבטן בגלל הכאבים משפיע לרעה על היקלטות העוברים? אני מתרגלת נשימות והרפיות אבל נראה שזה לא מספיק מול הכאבים הכרוניים שמובילים לכיווץ.. הרופאת פוריות משוכנעת שהכאבים מהאנדו' אבל הרופא אנדו' לא בטוח בזאת. תודה!

1. מחליפה. 2. היסטרוסקופיה חשובה יותר אצלך. 3. בד"כ אולטראסאונד לאגן במרפאה שמתמחה באנדומטריוזיס או MRI יעשה זאת טוב יותר. 4. לא נראה לי שיש קשר ישיר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית