פרטים על IVF והורמונים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/10/2001 | 11:12 | מאת: טלי

שלום רב פרופ' זיידמן, אני מבקשת לשאול שאלה לגבי הפריית מבחנה (IVF). איך בדיוק זה מתבצע?? מהפרטים המעטים שאני יודעת, שואבים בהרדמה מלאה ביציות, מפרים אותם מחוץ לרחם ומחזירים חזרה. אם כך, יוצרים בעצם הריון במבחנה, ואז מחזירים אותו לרחם. מדוע יש מקרים שגם פה זה לא מצליח??. הרי מכניסים הריון!!! האם כאן הבעיה נעוצה ברחם עצמו?? ענין נוסף, ע"פ מחליטים הרופאים לתת טיפולים שונים? הבנתי שכל סוגי ההורמונים מבצעים בערך את אותה פעילות. אם כך מדוע אני, נניח מקבלת פיוריגון, ואחרת, מקבלת משהו אחר..??? (לא זוכרת שמות) אשמח לתשובה מפורטת בענין ה- IVF. רוב תודות, טלי

23/10/2001 | 11:20 | מאת: המישהי הותיקה

לא הרופאים מחליטים אלא מדובר בהחלטה משותפת של הזוג והרופאים, לשם כך עורכים ישיבה לפני התחלת כל מחזור טיפולים. בישיבה הזאת הרופא מדבר על מסקנות מהעבר, על האפשרויות העומדות על הפרק (ומסביר אותן) וחושבים יחד, כשההחלטה הסופית היא של הזוג והרופאים הם רק היועצים והמבצעים.

23/10/2001 | 12:43 | מאת: טלי

היי, תודה רבה על התגובה.. כוונתי היתה ע"פ מה מחליטים הרופאים לתת סוג מסויים של הורמון. אני למשל, מקבל פיוריגון. חברה שלי,מקבלת מונוגון (נדמה לי שזה השם) הרופא הסביר לי שזה אותו דבר, רק יצרנים שונים.. זו שאלתי - עפ"י מה מחליטים הרופאים לתת הורמון מסויים מחברה מסויימת??

23/10/2001 | 13:19 | מאת: ההיא הותיקה

.

לא מחזירים לרחם הריון מחזירים עובר. תהליך ההיקלטות של העובר ברירית הרחם מורכב ביותר (הרי מדובר ב"גוף זר" שבאופן נורמאלי גוף האישה היה אמור לדחות אותו). התהליך, שקרוי "השרשה" של העובר ברחם, לא מובן באופן מלא לרופאים ולכן הוא קובע במידה רבה את הצלחת הטיפול בהפריה חוץ גופית. רק לאחר שההשרשה הצליחה יש הריון. לתרופות השונות יש הרכבים מעט שונים (גם בסוג ההורמונים LH ו- FSH, גם באופן הייצור, המתן והעלות) ודנתי בכך בעבר בתשובות רבות בפורום. הרופא מניסיונו, ועל סמך התגובות שלך בעבר, "רוקח" או מתכנן עבורך את הפרוטוקול שהכי מתאים לך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית