ביוץ לא סדיר
דיון מתוך פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית
שלום רב פרופ' זיידמן, אני בת 34, מנסה להרות. בעבר בהיותי בת 17 נאמר לי שאני בעלת שחלות פוליציסטיות, לכן התחלתי לקחת גלולות למניעת היריון אותן נטלתי במשך כ-17 שנה ברצף ללא הפסקות. כשהחלטנו להיכנס להיריון הפסקתי גלולות - בינואר השנה. עם זאת, מאז קיבלתי וסת רק פעם אחת, באמצע אפריל. בבדיקת האולטרסאונד נאמר לי שהשחלות נראות "מעט פוליציסטיות" אולם לא משהו חריג. נכתב "מראה שחלות פוליפולקולרי באולטרהסאונד אינו מהווה אבחנה של שחלות פוליציסטיות ללא קריטריונים קליניים ומעבדתיים". פרופיל הורמונלי שבוצע ביום ה-4 לוסת תקין. יחס FSH ל-LH: ערך LH הינו 2.90. ערך FSH הינו 7.30. שאלותיי הן: 1. מכיוון שקיבלתי רק פעם אחת מחזור בחצי השנה האחרונה מאז הפסקת נטילת הגלולות, האם משמע הדבר שבייצתי רק פעם אחת בתקופה זו? או שייתכן ביוץ ללא דימום? 2. במידה ואכן יש לי הפרעה כלשהי בביוץ, או ביוץ לא סדיר, מה יכולה להיות הסיבה לכך? קראתי כי הסיבה השכיחה ביותר לביוץ לא סדיר היא שחלות פוליציסטיות. אך מכיוון שבאולטראסאונד הן נראות רק "מעט פוליציסיטיות" ויחס ה-LH ל-FSH תקין להבנתי, האם לפי הקריטריונים שציינתי אכן מדובר בשחלות פוליציסטיות? 3. במידה ולא מדובר בשחלות פוליציסטיות, מה יכולות להיות הסיבות הנוספות לביוץ לא סדיר ומה דרכי הטיפול בכך? בתודה רבה מראש!
1. יש ספק אם בכלל בייצת. 2. נראה שאכן יש הפרעה ביוץ, אולי מסיבה מרכזית (היפותלמית). 3. יש הרבה סיבות וצריך לעשות לך ברור הורמונאלי.
תודה רבה פרופ' זיידמן. שאלות המשך: 1. כתבת שיש לעשות בירור הורמונלי. כפי שציינתי נעשה כבר פרופיל הורמונלי ביום ה-4 לווסת הקודמת והוא יצא תקין. האם פרופיל הורמונלי יכול לזהות בעיה היפותלמית, ואם כן - מהם הערכים שאמורים להופיע במצב זה? 2. במצב שבו הפרופיל ההורמונלי תקין, והשחלות כנראה רק מעט פוליציסטיות, מה יכולה להיות הסיבה להפרעת הביוץ? תודה רבה מראש!