שאלה בענין מיומה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/10/2001 | 22:50 | מאת: הרמוניה

אני בת 39 מנסה להרות מתרומה. בצילום רחם נמצאה אצלי מיומה המסיטה את חלל הרחם ו(כנראה) מונעת הישתרשות. נסיון טיפול על ידי דקהפפטיל במשך3 חודשים על מנת לצמצמה לא עלה יפה שתי היסטרסקופיות ניתוחיות שעברתי הצליחו רק לצמצם את גודלה(היא בתוך הדופן לפי מה שהבנתיוקשה היה להגיע אליה-"לא נחלבת לחלל הרחם") ואחרי שחזרתי לטיפולים וקיבלתי הורמונים-היא שוב גדלה. האם בנתונים אלה יש מקום לניתוח להוצאת המיומה או שאפשר לנסות היסטרסקופיה או לפרסקופיה?או כל טיפול אחר? והאם יש מרכזים מיוחדים בארץ המתמחים בסוג כזה של פרוצדורה? תודה מראש הרמוניה

לעתים דווקא לא מומלץ לעבור את ההיסטרוסקופיה הניתוחית מיד לאחר קבלת דקפפטיל, כי אז המיומה "נעלמת" וקשה מאד להסיר אותה במלואה. כמובן שבעתיד ניתן יהיה לנסות לחזור על ההיסטרוסקופיה הניתוחית על ידי מנתח מיומן או לשקול כריתה בעזרת לפרוסקופיה, במידה ולא ניתן להשיג כריתה מלאה בהיסטרוסקופיה. לצערי, אני מנוע -- במסגרת הפורום -- להמליץ על רופאים ספציפיים.

21/10/2001 | 23:10 | מאת: הרמוניה

סליחה על הנידנוד אבל הדקהפפטיל לא הזיז את המיומה במילימטר-וזאת לא היתה הסיבה שלא הצליחו להוציא אותה..... השאלה היא האם במיקום עמוק ובמרקם כנראה קשה מהרגיל-יש מה להתעקש או להבין שאיןמנוס מכריתה. ובהמשך-מה ההבדל בין כריתה לפרוסקופית לכריתה רגילה הרבה תודה הרמוניה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית