סיבוכים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/09/2001 | 08:09 | מאת: אושרת

לפרופ' זיידמן שלום רב! קודם כל שנה טובה וברכות לפתיחת הפורום המאוד חשוב הזה. יש לי שאלה, אני בת 26.5, מנסה להכנס להריון מעל 3 שנים, במהלכן עברתי 2 הפלות טבעיות, כאשר מהבדיקות התברר שהסיבה כנראה הייתה מחיצה ברחם, בגודל 2.6 ס"מ, עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית, בדיקות טיפולים ונקלטתי להריון לפני 9 חודשים, בשבוע 18 נאלצתי להפסיק הריון עקב מום קשה במוח העובר, מאז 3 חודשים אני לא קיבלתי מחזור והיו לי כאבים נורא נורא חזקים בבטן התחתונה, תמיד שייכתי את זה לעובדה שאולי אוטו אוטו אני אקבל, עשיתי בהמלצת הרופא צילום רחם וגילו הדבקויות ברחם,עברתי גרידה להסרת ההדבקויות, והרופא אמר שכנראה במהלך הגרידה (עברתי הפלה בגרימת לידה ואחר כך ניקוי רחם בגרידה) פגעו ברירית הרחם למרות שלא היו לי כל סיבוכים אחרי הפעולה, אחרי הגרידה לקחתי כדורי אסטרוגן 4 כדורים ליום, הרירית בהתחלה הגיבה הייתה 5 מ"מ, אח"כ 6.5 מ"מ ופתאום ירדה ל 4מ"מ, הייתה לי גם ציסטה בשחלה בגודל 4 ס"מ, הרופא חשב שאולי זאת הסיבה, הייתה עליה בהורמונים, ונתן לי לקחת כדורי פרוגילוטון החומים 3 כדורים ליום במשך 10 ימים, עברו כבר 6 ימים מסיום לקיחת הכדורים והמחזור לא הגיע, כבר שבוע יש לי כאבי בטן חזקים ביותר בבטן התחתונה, אני לא יודעת מה לעשות, ממש מיואשת, האם יכול להיות שלא קיבלתי מחזור בגלל שהרירית דקה מדי? או בגלל הציסטה, או אולי חזרו הדבקויות? אנא חווה דעתך!!!!! אני לא יודעת מה לעשות? מצטערת על המגילה ואודה לך על כל תשובה!!!!!!

אין ספק שאי הופעת הוסת מדאיגה מאחר ויתכן והיא מרמזת על המצאות הידבקויות בחלל. אבל לנוכח הרירית הדקה יתכן גם שהדבר קשור לאי בניה טובה של רירית הרחם בהעדר תגובה שחלתית מספקת. בכל מקרה השלב הבא זה לעבור היסטרוסקופיה אבחנתית, שתאפשר איבחון מדויק ובהמשך טיפול הולם.

20/09/2001 | 13:47 | מאת: אושרת

סוף שבוע נעים!!!

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית