מחזור שהקדים בשבוע

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/10/2001 | 15:18 | מאת: מיכל ק-ש

פרופ' זיידמן שלום, ב-10 לחודש עברתי הזרעה ראשונה (בלי ליווי הורמונלי כלשהו). כמה ימים אחרי ההזרעה ואחרי שכבר הסתיים הביוץ, הופיעו כאבי בטן דומים לכאבים בעת ביוץ קשה. הכאבים נמשכו לסירוגין במשך 3 ימים. ביום שישי האחרון (ה-19 לחודש), הופיע דימום של מחזור בדרגה בינונית. הדימום עדיין ממשיך. הדימום הגיע 22 ימים מתחילת המחזור הקודם, למרות שבד"כ המחזור שלי די מדויק ומגיע כל 28 ימים (לעיתים עם הכתמות שמתחילות כ-3 ימים לפני כן). בנוסף, יש לציין ששבוע לאחר ההזרעה ערכי ה-PRO וה-E2 היו מצויינים. מה לדעתך יכולות להיות הסיבות ל: 1. כאבי הבטן שאף פעם לא היו לי כמותם? 2. מחזור שהקדים בכמה ימים? תודה רבה מראש, מיכל.

קשה לקבוע בדיוק מה השתבש אצלך במחזור החודש, אך קודם כל צריך לשלול הריון. בהמשך צריך לוודא שאכן ארע ביוץ. לגבי כאבי הבטן, הרי שהזרמה מכילה חומרים שקרויים פרוסטגלנדינים, ומקורם בין היתר בפרוסטטה. חומרים אלה גורמים לכאבים דמויי מחזור כאשר הם מוזרקים ישירות לרחם. לכן מבצעים תמיד שטיפה של הזרע, כחלק מתהליך "ההשבחה" של הזרע, לפני ביצוע "הזרעה תוך רחמית" ( IUI ). לעתים השטיפה לא מושלמת ואז בהחלט ייתכנו כאבי בטן לאחר ההזרעה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית