קרשיות ופעילות הכליות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/10/2013 | 15:47 | מאת: מיטל

שלום רב בדיקת הקרשיות היחידה שהצביעה על הבעיה היא MTHFR (הומוזיגות). אחרי שתי הפלות בשבועות הראשונים, אחרי שני טיפולי IVF הוחלט על שימוש בקלקסאן אמפירי- 40 מ"ג כמו כן באספרין 100 מ"ג (בגלל טרומבוציטוזיס ידועה כבר 13 שנה- עד היום ללא טיפול). בבדיקות האחרונות נראו תוצאות משובשות בויטמין K- ממש על הגבול העליון (ערך 5 כאשר הגבול העליון הוא 5.1). כמו כן בילירובין כולל- 1.4 בילירובין בלתי ישיר- 1.2 PT- 12.1 האם ישנו קשר בין הדברים, בין קרשיות לויטמין K לבילירובין,? מאז ההפלה האחרונה כאבים בזמן התאפקות לשתן, גם אם לזמן ממש קצר, בבדיקות אין שום סימנים לדלקת. ישנו קשר בין פעילות יותרת הכליה לפריון? תודה

MTHFR לא קשור באופן ישיר לקרישיות יתר אלא למאזן החומצה הפולית וההומציסטאין בגוף. חסר בוויטמין K יכול לפגוע ביכולת הגוף לייצר גורמי קרישה. חוסר איזון בפעילות יותרת הכליה יכול לפגוע בכל מערכות הגוף.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית