השלכות רפואיות על אי שמירת 7 ימים נקיים נוספים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/10/2001 | 20:22 | מאת: dan

1. מה ההשלכות הרפואיות אים בני הזוג לא מקפידים לשמור על אי קיום יחסי מין 7 ימים לאחר סיום הוסת (ימים נקיים) ? 2. האים יש קשר מוכך במחקרים רפואיים סטטיסטים בין שמירת טהרת המשפחה (כ 14 יום בחודש מקבלת הווסת) כלומר התנזרות מיחסי מין כ 14 יום בחודש לבריאות האישה בכלל ולסרטן צוואר הרחם ומחלות שונות בפרט (ואין כונתי בשאלה שמי שלא יקיים יחסי מין ודאי לא יפתח מחלות הקשרות באופן ישיר או עקיף לנושא) ? 3. נא פרט אים אי שמירת 7 הימים הנקיים (בנוסף להתנזרות מיחסי המין בימי הוסת עצמם) פוגעת בתהליך פזיולוגי ברחם ? פרופסור נכבד הנני מבקש ממך תשובות עינייניות גרדא ללא קשר לדת היהודית או הלכות ותאוריות שונות שפותחו בנושא על ידי אנשי דת המחזירים בתשובה ולא אנשי רפואה ! תודה מראש דן

לא ידועה לי כל תועלת רפואית מוכחת בשמירת חוקי הטהרה. אני מניח שההגיון של חוקי הטהרה הוא להבטיח קיום יחסים דווקא בימים "הלא בטוחים", כלומר סביב הביוץ. למיטב הבנתי קיום חוקי הטהרה אמור להפגין את אמונתו הבלתי מעורערת באל של המאמין, ולא להקנות לא איזה "רווח" רפואי (קיום המצווה מן הסתם אמור להשתלם בעולם הבא ולא להיות על מנת להפיק תועלת מיידית).

18/10/2001 | 21:48 | מאת: ריקי

פרופסור נכבד בהמשך לתשובתך יש לי שאלה אחרונה בנושא. האים אי שמירת 7 הימים הנוספים לאחר סיום הוסת אינה מפריעה ליצירת הרירית החדשה ועלולה לגרום לדלקות ברחם או סרטן ברחם ? האים יש מניעה רפאוי לא לקיים יחסי מין בזמן הווסת עצמו ? האים לרופא דתי יש הזכות לנצל מצוקתה של חולה ולקשר בן מחלתה לבן איסורים בדת ולהטיל בא פחד על מנת לשנות את הרגלי חיי המין שלה שמנוגדים ליהדות ! כסמכות רפואית ? דן

לא ידוע לי כל קשר או הגיון רפואי בין אי שמירת 7 ימי הימנעות והשפעה כל שהיא על רירית הרחם. אין גם מניעה רפואית מוכחת לגבי קיום יחסים בעת הוסת, אם כי כאן ייתכן באופן תאורטי שהאישה חשופה מעט יותר לזיהום. על השאלה האחרונה אני מעדיף לא לענות, כי התשובה מן הסתם ברורה, ויש גם כתובות יותר מתאימות לפנות אליהם לברור העניין.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית