שאלת הבנה דחופה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/10/2001 | 22:20 | מאת: דנה

אני מטופלת חודש שני כבר עם איקקלומין 5 כדורים , ביום ה- 11 מהמחזור עשיתי בדיקת דם ויצא אסטרודיאול 650 ופרוגסטרון 5.3 וזקיק בגודל 16.5 , ביום למחרת יום ה- 12 מהמחזור אסטדודיאול עלה והפרוגסטרון ירד והזקיק גדל ל -18 . וביום הזה הרופא נתן לי זריקת כוריגון . שאלותי הם : האם התרחש ביוץ בימים אלו ? מדוע רמת הפרוגסטרון ירדה ? לפי הבנתי רמת פרוגסטרון גבוה מעידה על ביוץ ? ואחרי כמה טיפולים באיקקלומין וכוריגון יתרחש הריון ( אם אפשר בכלל לדעת ) תודה תודה דנה

הפרוגסטרון עולה רק אחרי הביוץ, כלומר רק כ- 36 שעות לאחר מתן הכוריגון. לפני הביוץ הערכים פשוט "נמוכים" ואין משמעות רבה לתנודה היומית (כלומר למספר המוחלט). כמובן שלא ניתן להסיק מהבדיקות שעשית אם בייצת, כי הם נעשו לפניהביוץ המשוער, אך יש להניח שלאחר הכוריגון ארע ביוץ. הסיכוי שלך להרות ב- 3-4 טיפולי איקקלומין וכוריגון היא בערך 40-50% , בהנחה שגילך צעיר מ- 35.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית