מיקרומניפולציה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/09/2001 | 21:39 | מאת: גלי

לפני כחודשיים ביצעתי הפרייה ראשונה - ולא אחרונה- והתגלה כי הזרע אינו חודר לביצית באופן טבעי. הרופא אמר לי שהבעיה אינה בקליפת הבצית אלא בזרע עצמו למרות שבבדיקת זרע נראה תנועתיות מצוינת . מה הסיבה לפגיעה בזרע? והאם הפריה באמצעות מיקרו מורידה את סיכויי ההצלחה? יש לי בת בהריון ספונטני כיום בת 7. ושני הריונות אף הם טבעיים ללא לידה. בברכת שנה טובה

במקרים שלא מתרחשת הפריה, מיקרומניפולציה אכן פותרת כמעט תמיד את הבעיה והסיכויים טובים מאד להצלחה. אומנם טוב שנמצאה הסיבה שאת לא מצליחה להרות, כי יש לנו כיום פתרון טוב לבעיה זו, אבל הבנתנו באשר לגורמים לבעיה מסוג זה (זרע באיכות טובה שלא מפרה) מוגבלת ביותר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית