לפרוסקופיה - מתי?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/09/2001 | 21:00 | מאת: רונית

אני בת 33 לאחר 5 הזרעות, החודש התחלתי בזריקות גונל F לאחר 3 מחזורי איקקלומין, הריון טרם הושג. בצילום רחם גילו חצוצרה ימנית סתומה. לפני 15 שנים עברתי ניתוח כירורגי להוצאת ציסטה מהשחלה השמאלית. שאלתי: ידוע כי בעקבות ניתוח עלולה להיוצר הידבקות כלשהיא, האם עובדה זו בתוספת החצוצרה הסתומה מצדיקה לפרוסקופיה על מנת להחליט המשך טיפול בהזרעות או מעבר ל IVF או פתיחת ההידבקות/או החצוצרה? מה היית ממליץ? בברכת שנה טובה, רונית

כמו שתראי בתשובה ל "זהבה" אתמול ול"ענת" היום, קשה לייעץ מתי עדיף לוותר על לפרוסקופיה ולעבור ישר להפריה חוץ גופית. בין היתר, חשובה מציאותם של גורמים נוספים שניתן להגבר עליהם בהפריה חוץ גופית, למשל ספרית זרע נמוכה. נשאלת השאלה גם אם את לא מתעברת בנוכחות חצוצרה אחת פתוחה ותקינה, מה תעזור פתיחתה של החצוצרה השניה. קשה לייעץ לך בלי להכיר את כל הפרטים (האם הרית בעבר לדוגמא), כך שכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שלך שמכיר את כל העובדות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית