דחוף - הריון צעיר, דימומים והמטומה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/05/2002 | 11:55 | מאת: ונוס

בהמשך לשאלותי מיום 13 14 למאי ולאור התפתחויות נוספות,- אני מודה לך מאוד על תשובותיך ומבקשת את עזרתך בשאלות הנוספות הבאות: כאמור מדובר בהריון צעיר- שבוע 6. כבר מלפני שבוע דימומים קלים וביום א' השבוע - דימום כבד מאז שוכבת בבית עם כאבי בטן + בטן נפוחה ו"שורפת" ושוב - דימומים קלים והפרשות חומות באולטראסאונד היום ניצפה , שק חלמון ודופק, 5מ"מ. + המטומה - קריש דם - בגודל 17 מ"מ הצמוד לשק ההריון מה זה אומר?! לא הצלחתי למצוא בספרות (גם לא בספר שלך) כל התייחסות לתופעה ספציפית זו ולא הצלחתי לקבל הסבר מכל מקור אחר. אודה לך מאוד אם תוכל להסביר לי : במה בדיוק מדובר, מה סיכויי ההריון במיקרה זה, מהיכן נובע הקריש, מה אמור ומה סביר לקרות לו, כיצד הוא יכול להשפיע על ההריון, כמה זמן עד שהוא יעבור, אם בכלל - האם הוא אמור להיספג האם דימום מצביע על כך שהקריש יצא או שדווקא דימום - זה סימן לא טוב. מה אני אמורה לעשות כדי להחזיק את ההריון הזה - אם בכלל. מצטערת על ים השאלות - אני מאוד מודאגת עבדתי מאוד קשה בשביל ההריון הזה - ואיני רוצה לאבדו אשמח לקבל הסברים מפורטים ככל הניתן - במידה והנך יכול לספקם אני מודה לך על התייחסותך - זה מאוד חשוב לי מאוד אודה לך על תשובה מהירה ונוס

17/05/2002 | 08:24 | מאת: קרן

בוקר טוב לך ונוס יקרה. אני רואה שהרופא עדיין לא ענה לך, לאז לפי דעתי את חייבת להגיע לביה"ח דחוף. אם הבטן נפוחה מאוד ויש לך כאבים זה מצריך לדעתי בדיקה דחופה. אני לא רוצה להבהיל אותך,אבל מניסיון,גם לי היה דימום בהריון בשבוע מוקדם, כאבי בטן ונפיחות,בסוף הובהלתי לביה"ח והתברר שהיה לי גם הריון בתןך הרחם וגם מחוץ לרחם. מקווה שהכל יהיה בסדר אצלך, חג שבועות שמח ואשמח לדעת מה קורה איתך. קרן.

17/05/2002 | 16:43 | מאת: ונוס

תודה, קרן אם כי לא הרגעת אותי כבר הייתי אצל רופא + US ולא ראו הריון מחוץ לרחם - האם ייתכן שיש כזה - למרות זאת? אני צריכה להיות שם שוב ביום א' מה עשו במקרה שלך בסופו של דבר? ונוס

דימום תוך-רחמי אינו נדיר בשלב מוקדם של ההריון ונצפה באולטראסאונד כהמטומה או קריש דם. לעתים זה ביטוי של שק הריון שני שנספג ולעתים להיפרדות של השליה. בחלק גדול מהמקרים הדימום נספג ומהלך ההריון תקין, אך לעתים הדמם נמשך, ואז מדובר בהפלה "מאיימת." הרופא שלך ינחה אותך ביחס לטיפול.

23/05/2002 | 11:03 | מאת: ונוס

תודה ד"ר וברוך שובך ונוס

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית