הדבקויות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/10/2001 | 15:29 | מאת: רינת

לפרופ' שלום רב! יש לי שאלה ברשותך, אני עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית עקב הדבקויות קשות שהתגלו אצלי , חודשיים לאחר מכן עשיתי צילום רחם וראו הדבקויות שחזרו אף הרופא טען שאלה הדבקויות קלות שנפרדות בזמן הזרקת יוד ונסגרות בחזרה, הרופא טוען שאין טעם כרגע לבצע פעולה ניתוחית נוספת כיוון שהרירית פגועה (עברתי עד עכשיו 5 גרידות - הריונות לא תקינים) ומציע לתת לגוף 3 חודשים בעזרת הכדורים פרוגילוטון ואנטיביוטיקה למניעת זיהומים להתאושש ושכל מחזור בעצם מרפא קצת את הרירית, אני נורא מתלבטת האם לא כדאי במצב עכשיוי כשההדבקויות קלות יחסית להסיר אותן ולסיים עם זה? האם בהסטרוסקופיה ניתוחית אפשר לפגוע שוב ברירית הרחם, הרופא טוען שאין טעם כרגע לעשות פעולה כירורגית, הרירית בקושי צומחת ומקסימום מגיעה ל 5 מ"מ, האם במצב כזה יש סיכוי שבעזרת פרוגילוטון וכמה מחזורים המצב ייפתר? מאוד מבולבלת וחרדה, אנא חווה דעתך!!! רב תודות ושבוע טוב!!!

לא יכול להיגרם נזק מכך שתמתיני מספר חודשים ותעקבי אחרי צמיחת הרירית. אבל במידה ולא תהרי תוך זמן קצר, הרי שלדעתי לא כדאי לדחות ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית שתאשר באופן חד-משמעי האם באמת נותרו הידבקויות ברחם. לא יכול להיגרם כל נזק בביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית, שאף לא דורשת הרדמה וגורמת רק מעט אי נוחות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית