כרומוזום Y המשך

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/09/2001 | 22:02 | מאת: מאיה

אם נמצאו חוסרים קטנים בכרומוזום Y ןספירת הזרע מראה על חוסר בתאי זרע, האם יש טיפול? האם בניתוח ניתן יהיה למצוא תאי זרע בכל זאת, ולהפרות ביצית בהפרייה?

כמו שכתבתי קודם, אין עדיין הבנה מלאה באשר למשמעות הקלינית של חסרים בכרומוזום Y. הדבר גם מאד תלוי באיזה אזור בדיוק על פני הכרומוזום נמצאו החסרים. רבים ממליצים בכל מקרה לנסות לחפש תאי זרע באשכים עצמם אצל כל גבר עם חוסר בתא זרע, אך יש גורמים נוספים שיש להביא בחשבון כמו רמות ההורמונים בדם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית