איקקלומין וגונל

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/10/2001 | 23:56 | מאת: ענת

מהו ההבדל העקרוני בין אקקלומין לבין גונל? מתי מחליטים לתת כל אחד מהם? האם איקקלומין "מביא" פחות הריונות מאשר גונל? תודה רבה,

איקקלומין הינה תרופה שגורמת למוח האישה להפריש כמות גדולה יותר של ההורמון שאחראי על גיוס הזקיקים בשחלות, ה- FSH. גונל -F הינו תכשיר סינתטי (ריקומביננטי) של FSH. מאחר ואיקקלומין קל יותר לנטילה (כדורים לעומת זריקות), זול יותר ומחייב מעקב פחות צמוד מקובל להתחיל תמיד בניסיון טיפול עם איקקלומין. אני מניח שאפשר להשיג יותר הריונות בעזרת גונל -F (אין לו השפעה שלילית על רירית הרחם וריר צוואר הרחם, והתגובה השחלתית נשלטת יותר), אבל איקקלומין תרופה מצוינת וראוי להתחיל איתה את הטיפול בהשראת ביוץ במרבית המקרים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית