תוצאות בדיקת צילום רחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/10/2001 | 20:11 | מאת: ורד

ד"ר זיידמן שלום, לאחר כ- 9 חודשים ללא הצלחה להיכנס להריון שלח אותי רופא הנשים לבדיקת צילום רחם. להלן הממצאים (הממצאים באנגלית היות וערכתי הבדיקה בניו-יורק בה אני גרה כעת): 1. Anteverted, anteflexed uterus with a prominent arcuate configuration. 2. 3-2 mm filling defect in the left body of the uterus, suggesting a tiny endometrial polyp 3. Patent left fallopian tube with free spillage. 4. Patient right fallopian tube with suggestion of right peritubal adhesions. להלן שאלותיי: 1. אודה לחוות דעתך (עד כמה חמור וההסתברות לכניסה להריון). 2. אפשרויות טיפול לממצאים הנ"ל. 3. המלצה למומחה פוריות במנהטן, ניו-יורק (רצוי דובר עברית). בתודה מראש, ורד.

1. קשה נורא לענות על שאלות שנוגעות לפענוח של צילום רחם מבלי לראות אותו. בכל מקרה, לפוליפ הזעיר יש מעט השפעה על אי פריון, אך בהחלט מומלץ לבצע היסטרוסקופיה ולהסיר אותו. 2. באשר לחשד להידבקויות סביב החצוצרה הימנית, ניתן לאשר את החשד בעזרת לפרוסקופיה, אך לאור הסיפור הקצר של אי הפריון, והסיכון הכרוך בפעולה, לא הייתי ממליץ עליה בשלב זה. 3. המדיניות של הפורום הינה להימנע ממתן המלצות על רופאים ספציפיים.

10/10/2001 | 23:47 | מאת: ורד

ד"ר זיידמן הנכבד שלום שוב, ראשית ברצוני להודות לך על תשובתך היסודית. הנני מבינה כי מדיניות הפורום אינה לתת שמות רופאים ספציפיים אך אודה לך באם תוכל לפחות לכוון אותי כיצד להגיע למומחה פוריות במנהטן, ניו-יורק היות ואיני יודעת כיצד להתחיל בחיפוש (איני מכירה כאן עדיין רופאים רבים וכאלו שאוכל לסמוך בלב שלם על המלצתם). ושוב תודה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית