אל-וסת

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/10/2001 | 19:14 | מאת: מאיה

אני בהריון שלישי. בתקופה שלפני ההריונות היה לי מחזור בלתי סדיר, ןמאז הלידה הראשונה הוסת פסקה לגמרי, אם כי נכנסתי כבר פעמיים להריון. רציתי הסבר רפואי לתופעה של ביוץ וכניסה להריון, ללא וסת. מה קורה במצב כזה לביצית אם היא לא מופרית? האם מצב של אל-וסת מזיק לאשה באיזשהו אופן? האם מומלץ טיפול?

מחזור בלתי סדיר בהחלט משקף ביוץ לא סדיר, אך לא העדר ביוץ. ברור שהרית כאשר ארע אחד הביוצים הלא צפויים שלך. אל-וסת מזיק לאישה, בגלל החשיבות של החשיפה המחזורית לאסטרוגן ופרוגסטרון, במידה וגופך לא סובל ממחסור באסטרוגן, עדיין קיימת סכנה של שינויים "לא טובים" ברירית הרחם בהעדר פרוגסטרון. בהתאם, בהחלט מומלץ לקבל טיפול הורמונלי מותאם עבורך על ידי הרופא המטפל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית