זקיקים ורירית ומה שבינהם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/10/2001 | 11:19 | מאת: אני

אני בת 23 ללא הפלות/לידות/דלקות אחרי שני מחזורי IVF שבכל אחד מהם היו יותר מ20 ביציות טובות, הפרייה בשל בעיית זרע. הרירית שלי מעולם לא עברה את ה6.5 ממ' ורציתי לשאול האם ייתכן מצב בו הזקיקים גדלים על "חשבון" הרירית (משום שרמות הE2 שלי גבוהות מאוד 14.000 בטיפול הנוכחי) הרופא הציע לא להחזיר הפעם עוברים ורק לעשות היסטרוסקופיה לברר אם יש בעייה, אולם אני זוכרת שבזמן לקיחת הגלולות למניעת הריון (השחלות היו מדוכאות) אז הרירית היתה עבה (נמדדה בUS שגרתי ולפי עצמת המחזור) השאלה היא אם יש צורך בהסטרוסקופיה או שיכול להיות שמשהו בתהליך מקשה עליה לצמוח, ואם לקיחת פרוגליטון לפני ההחזרה עשוייה להועיל לעיבוייה כרגע אני לפני החזרה (מכיוון שהיו הרבה עוברים אז החלטתי להחזיר חלק ולהקפיא חלק)עם רירת 6.6 ופרוגליטרון לשבוע (החזרה מחר) צר לי על האורך, תודה על הסבלנות ותשומת הלב

09/10/2001 | 22:54 | מאת: אני

.

09/10/2001 | 22:55 | מאת: אני

לא כרונולוגי, סליחה על ההתרעמות

מאחר ואת השואלת הכי צעירה, אז תמתיני עוד קצת..... אין הרבה הגיון להוסיף אסטרוגן (פרוגינובה) לטיפול שלך, כאשר ברור שממילא רמות האסטרוגן בגופך בשמיים, כך שזו בטח לא הבעיה. לעתים החזרה של העוברים המופשרים, במחזור טבעי או תחת טיפול הורמונלי, מאפשרת להתגבר על בעיית עובי הרירית. לשקול ביצוע היסטרוסקופיה, לאחר מספר כישלונות בטיפולי הפריה תמיד הגיוני, מאחר ומדובר בפעולה פשוטה וקצרה, ללא צורך בהרדמה, שנותנת המון אינפורמציה על חלל הרחם. אפשר להרות יופי עם רירית של 6.6 מ"מ !! (יש לי מטופלת שילדה לא מזמן בת מקסימה, לאחר שהתעקשה לשמור את כל העוברים בהקפאה עבור פונדקאות, ולאחר שכנוע ארוך מצדי הסכימה להחזיר עוברים לרירית של 3 מ"מ).

10/10/2001 | 00:58 | מאת: אני

.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית