בדיקת הריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/10/2001 | 18:34 | מאת: נורית

מתי ניתן לבדוק אם יש הריון? האם חייבים לחכות למחזור או שניתן לבצע בדיקה כמה ימים אחרי הביוץ? מתי התשובה הכי מהימנה? תודה.

ניתן לבצע בדיקת דם להריון 8 ימים ויותר לאחר הביוץ ובדיקת שתן כ- 10-12 ימים לאחר הביוץ. ככל שתמתיני יותר תהיה הבדיקה מהימנה יותר. בדרך כלל מומלץ לבצע את הבדיקה כעבור כ- 12 ימים מהביוץ המשוער, כי בדיקת הדם במועד זה חייבת להיות חיובית, אם לא טעית בקביעת יום הביוץ(!). במידה וקיבלת במהלך הטיפול זריקת כוריגון, יש להמתין 14 יום לפני שניתן לבצע בדיקת הריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית