בג"ץ משפחה חדשה בעניין רווקה המבקשת פונדקאית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/10/2001 | 01:23 | מאת: ארגון משפחה חדשה

"מדוע רווקות לא יכולות להביא ילד בעזרת פונדקאית" מאת שמואל מיטלמן - מעריב הפרקליטות: החוק נועד רק לבני זוג, התא המשפחתי עדיף מבחינת השקפות החברה וטובת הילד. בג"ץ הוציא צו על-תנאי המורה למשרד הבריאות ולוועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים לנמק תוך 60 יום מדוע לא יאפשרו לרווקה בת 46, אשר עברה כריתת רחם, להביא ילד לעולם באמצעות אם פונדקאית. האשה עתרה לבג"ץ יחד עם ארגון משפחה חדשה, ובאמצעות עורכי הדין אירית רוזנבלום, גלעד שר ודעואל פלאי. ארגון משפחה חדשה גם תוקף בעתירה את ההגבלה בחוק המחייבת שהזרע, המשמש להפרייה חוץ גופית, יהיה רק של האב המיועד. השופטים - המשנה לנשיא שלמה לוין, יצחק אנגלרד ואילה פרוקצ'יה - גם הורו בצו למשיבים לנמק מדוע לא יבטלו את הוראות הדין המפלות והבלתי חוקיות, לטענת העותרת, המאפשרות כיום רק לבני זוג - ולא לנשים רווקות - להשתמש בפונדקאית בישראל. על המשיבים יהיה לנמק מדוע לא תתאפשר פונדקאות "בכל מקרה שבו הופרתה ביצית, כדין, בהפרייה חוץ גופית, ובהיעדר התנגדות מצד בן זוג". במהלך דיון קודם בבג"ץ העירו השופטים כי יתכן שיש לבדוק אם צריך להרחיב את חוק נשיאת עוברים גם לגבי אשה יחידה, לנוכח השינויים והתהליכים החברתיים המתרחשים כיום. עמדת הפרקליטות, באמצעות עו"ד דינה זילבר, היא שהחוק נועד רק לבני זוג חשוכי ילדים ושהתא המשפחתי נמצא עדיף על-ידי המחוקק מבחינת השקפות החברה וטובת הילד. פרטים נוספים : ארגון משפחה חדשה, שד' חן 4 תל אביב דוא"ל [email protected] האתר www.newfamily.org.il

מאחר והאישה המקסימה שהגישה (גם בעידודי) את הבג"ץ היא מטופלת שלי, אני יכול להעיד מכלי ראשון שראוי שיאפשרו לה לממש בהקדם את הזכות שלה להיות אם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית