שאיבה בואקום

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/10/2001 | 07:40 | מאת: רוית

מה הם הסיכונים בשאיבה בואקום בתחילת ההריון. שאלתי השנייה היא . אני כיום בת 34 אם אני אחליט לעשות הפלה .(לא מרצוני פשוט יש לי ויכוחים קשים עם בעלי שהוא כרגע לא רוצה עוד ילד). האם בעוד שנה שנתיים רמת הפוריות שלי יכולה לרדת בצורה משמעותית (נגיד בגיל 35,36) לא היו לי בעיות מיוחדות להיכנס להריונות קודמים. תודה רוית

הסיכונים להפסקת הריון בשאיבה בשליש הראשון להריון כוללים, מלבד הסכנות של ההרדמה, סיכון להתנקבות של הרחם, פגיעה בשלמות צוואר הרחם, וזיהום או השארת שאריות רקמת הריון שעלולים לגרום ליצירת הידבקויות ברחם ובחצוצרות. הסיכון לסיבוכים אלה, בתנאים טובים של בית חולים ובידיים מיומנות, הם קטנים ביותר. אצל האישה מגיל 35 שנה יורד הפריון באופן הדרגתי ומגיל 40 יש ירידה חדה בפריון. ברור שאצל אישה עם היסטוריה של פריון תקין הסיכוי להשגת הריון מעל גיל 35 טוב בהרבה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית