מסקנות מהעבר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/09/2001 | 12:51 | מאת: המישהי הותיקה

עד כה עברתי 4 נסיונות IVF ושני הריונות (הראשון נגמר רע). בשני ההריונות התפתחו בתחילה שלושה עוברים, אבל מהר מאוד התרחשה הפחתה עצמונית של שניים ונותרה רק עוברית אחת. אחד הרופאים שראה אותי בזמן ההריון הנוכחי אמר שזה נורא מוזר שתופעה זאת חזרה על עצמה בשני ההריונות. האם מצב כזה באמת חריג כל כך? האם ניתן ללמוד משהו מהתופעה? תודות מראש

התופעה של המשך התפתחות של רק עובר אחד או שניים מתוך הריון מרובה עוברים, שהושג לאחר טיפולי פריון, שכיחה יחסית. הדבר משקף בין היתר את השיעור הגבוה בטבע של עוברים שמפסיקים להתפתח (למעלה מ- 50%). אלא שאצל נשים שעוברות טיפולי פריון נוטים לאבחן גם אובדן מאד מוקדם של עוברים ועל כן מודעים יותר לאובדן זה. לעומת זאת, אצל אישה שאינה נמצאת במעקב פריון יתבטא חוסר התפתחות העובר פשוט באיחור קצר בוסת והעלמות סימני ההריון עוד בטרם אובחן. מאחר ורוב העוברים שחדלים להתפתח פגומים גנטית, ברור ששכיחות התופעה עולה בשיעור ניכר עם גיל האישה. אין ספק שחלק מההצלחה של הפריה חוץ גופית נובע מהחזרת מספר גדול יחסית של עוברים, כך שגם אם חלקם נקלטים ברחם אך לא ממשיכים להתפתח, עדיין ניתן להשיג הריון מוצלח.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית