שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/09/2001 | 15:09 | מאת: עינת

שלום וברכה האם יש יוצא מהכלל לגבי מימון לאחר גיל 45 , ואם כן למי פונים. הרופא האישי שלי אמר שיש אפשרות לעבור ועדה ויתכן שכן. עלי לציין שבס"כ אני מטופלת פחות משנה ויש לי ביציות ועוברים טובים. מאחר שאין תרומת ביציות ,ואימוץ זה המון כסף מה הפתרון.

הבעיה של הגבלת טיפולים בגיל 45 היא בעיה כאובה. מאחר והסיכויים בגיל זה נמוכים ביותר, יוצא שנשים בגיל זה נאלצות לעבור המון טיפולים, עם כל העלויות הגבוהות והסכנות הכרוכות בכך, בעוד שרק בודדות יזכו להריון שיגיע ללידה. למרות שקופות החולים מאד משתדלות לשמור על החוק שקבעו, בהמלצת המומחים לפריון, לא לממן טיפולי הפריה לאחר יום ההולדת ה- 45, יתכן ומכתב מנומק היטב מהרופא שלך לועדת הערעורים תזכה אותך באישור חריג לטיפול או שניים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית