כמה שאלות בבקשה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/01/2002 | 08:56 | מאת: מירי

שלום רב! אני בטיפולי הזרעה בגלל בעיית הרירית בעיקר, מאוד דקה, לקחתי זריקות גונל אף 6 ימים ואחרי זה עשיתי US, ביום ה-10 למחזור ראו זקיק בגודל 20 מ"מ ורירית 5 מ"מ, רצוי לציין שנעשה US ביום ה-3 למחזור והרירית הייתה יפה 4-5 מ"מ, האם זה אומר שגונל אף לא השפיע כלל, קיבלתי 2 אמפולות ליום של 75 IU , האם אם נגדיל את המינון זה כן ישפיע על הרירית, בעייה היחידה כרגע זה הרירית הדקה כתוצאה מגרידות רבות, האם יש טעם במצב הנ"ל לבצע הזרעה? ההורמונים היו E2 3384 P 2.5 האם זה לא גבוה מדי לזקיק אחד, האם יכול להיות שיש עוד זקיק שיבייץ ולא ראו אותו? ביום ה-11 קיבלתי כוריגון, האם ייתכן מצב שהרירית תצמח עוד קצת עד הביוץ או שזה די אבוד? יש עוד משהו שמטריד אותי מהיום ה-10 בערב יש לי כמו כאבי ביוץ בצד וגם כאבים בבטן התחתונה, האם ייתכן שהיה כבר ביוץ עצמוני , כאשר תוצאות בדיקת הדם הן מהבוקר ובערב כבר קיבלתי כוריגון, או שזה יכולים להיות כאבים כתוצאה מגונל אף? אודה לך מאוד על התשובה ומצטערת על כל כך הרבה שאלות!!! רב תודות וסוף שבוע נעים!!!

באמת המון שאלות ברצף. כדאי לעשות את ההזרעה בכל מקרה מאחר ובהחלט ניתן להרות גם עם רירית דקה. לא כתבת לי באיזה יחידות נמדד ה- E2, אך גם בהנחה שמדובר ב pmol/ml עדיין מדובר באמת ברמה גבוהה מאד לזקיק בודד, וסביר שישנם בשחלה זקיקים קטנים נוספים. קיבלת מינון מכובד, כך שלא ברור לי האם כדאי כבר להעלות את המינון. ביוץ עצמוני ייתכן, וניתן לבדוק זאת בעזרת אולטראסאונד זקיקים חוזר או בדיקת הפרוגסטרון בדם. במידה והרירת תוותר דקה יתכן וכדאי לעשות ברור נוסף, למשל בדיקת היסטרוסקופיה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית