מיקרומניפולציה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/01/2002 | 18:58 | מאת: קורלי

היום התבשרתי על בטא שלילי בטיפול IVF שני שעברתי. מתוך 7 ביציות שנשאבו נקלטו 4 עוברים שלדברי המעבדה התחלקו יפה [4תאים כעבור יומיים] וקיבלו ציון יפה. פעם קודמת נשאבו 3 ביציות אך הופרו שלושתם וגם קיבלו ציון יפה. ההפריות לא בוצעו במיקרומניפולציה למרות שהרקע לבעיותינו הן בעית זרע שטופלה בצינטור ושופרה וכעת נותרה בעייה של יצירת כמות ביציות מספקת. שאלתי .האם במידה והיו מבצעים מיקרומניפולציה יכולים היו לגדול הסיכויים של ההשרשה או שמיקרו מגדילה סיכויים של היווצרות עובר פרופר ואינה משפיעה על המשך התהליך??? תודה על תשובתךך.

המיקרומניפולציה מסוג ICSI (הזרקת זרע לביצית) מעלה את שיעורי ההפריות, לא את שיעורי ההשרשה, ועל כן לא נראה שהייתה יכולה לסייע לך רבות. ישנם סוגים אחרים של מיקרומניפולציה, כמו AHA (יצירת חור במעטפת הביצית) שבמקרים מסוימים יכולים לשפר גם את שיעורי הקליטה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית