שאלה למנהל הפורום - אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/09/2001 | 22:41 | מאת: אפרת

שלום, אני מטופלת מזה חמישה חודשים בטיפולי פריון. בשלושת החודשים האחרונים טופלתי באיקקלומין וחוריגון. מאחר ואני מדממת בזמן המחזור מפי הטבעת הועלה חשד לאנדומטריוזיס. הבנתי שאם אכן זהו אנדומטריוזיס, הרי שהטיפול באיקקלומין לא מתאים. כמו כן הבנתי שבמצב של אנדומטריוזיס יש פגיעה בסיכויי הכניסה להריון. הומלץ לי לעבור בדיקת רקטוסקופיה. אזמח אם תוכל להגיב על הדברים,. כמו כן האם הבדיקה מתאימה לתופעה?

אנדומטריוזיס ברקטום הינה נדירה ביותר ובפני עצמה לא פוגעת בפריון. בכל מקרה של דמם מפי הטבעת על רקע לא ברור חשוב לבצע רקטוסקופיה על מנת לברר את מקור הדמם. אנדומטריוזיס באגן היא סיבה לא נדירה להפרעה בפריון, והאיבחון במקרה זה נעשה בעזרת לפרוסקופיה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית