היסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/09/2001 | 20:43 | מאת: שירז

אני לאחר 6 הפריות בשיטת icsi ואף פעם עוד לא נקלטתי למרות שהיו בכל פעם 4-3 עוברים חלקם באיכות טובה. ביצעתי היסטרוסקופיה ולהלן התשובה: "חשד לחסימה פרוקסימלית דו צדדית (פיות (או פינות - לא הבנתי) עם הדבקויות שקופות) לציין חשד למחיצה קטנה בדופן אחורי בגובה ההונדוס" ברצוני לדעת מה אומרת התשובה והאם אפשר במצב כזה לחזור לטיפולי ivf או שצריך לעשות טיפול /בדיקות נוספות ? והכי חשוב - האם מצב כזה יכול להוות בעיה בהשתרשות העוברים? אודה מאוד לתשובתך !!!

החסימה הפרוקסימלית (=בצד הקרוב לחלל הרחם) של פתחי החצוצרות היא כנראה לפחות אחת הסיבות לצורך בטיפולי הפריה אצלך. לגבי ההידבקויות העדינות, הרי שבמידה והן לא הוסרו במהלך ההיסטרוסקופיה, יש הגיון לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית ולהסירן לפני המשך טיפולי הפריה. למחיצה קטנה אין השפעה על הקליטה ובדרך כלל לא מקובל להתעקש על הסרתה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית