כדאי לקחת גלולות למניעת הריון?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/01/2002 | 13:27 | מאת: שירי

שלום, אני לא מצליחה להרות כבר 8 חודשים. בפעם הראשונה שהפסקתי עם הגלולות קיבלתי מחזור מיד אחרי 26 ימים וגם היו לי הפרשות שמעידות כי היה ביוץ, אבל אני שמרתי לא להיכנס להיריון, כי ברוב טפשותי חשבתי שהגוף צריך להתנקות... מאז, אינני מקבלת מחזור באופן סדיר וכל הזמן הרופא נותן לי ארגסט. פעם אחת קיבלתי גם איקקלומין ומעקב זקיקים וזה לא הצליח. לפני שאני מחלטיה לעבור לטיפול של זריקות (שזה השלב הבא לפי הרופא שלי), אני שואלת את עצמי האם כדאי לי לקחת ארגסט ועם הופעם הדימום לחזור לקחת גלולות למניעת הריון, וכך להפסיק אחרי חודש ואולי שוב אני אחזור למה שהיה בפעם הקודמת שהפסקתי גלולות? מה דעתך?

לא נראה לי שהרעיון של נטילת הגלולות נכון, מאחר והביוץ לא בהכרח ישוב להיות סדיר. הגיוני יותר לנסות ליטול מינון גבוה יותר של איקקלומין או לנסות טיפול עם זריקות להשראת ביוץ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית