שאלה דחופה לפרופ' זיידמן

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/01/2002 | 12:32 | מאת: קרן

עברתי גרידה בעקבות DMC לפני שבועיים וחצי. קיבלתי טלפון מהיחידה בה טופלתי לבוא לבצע בטא חוזרת ,ולמרות שאני עוקבת אחרי הירידה והיא בכוון הנכון,עדיין התעקשו שאגיע אליהם. נאמר לי גם שהחומר מהגרידה נשלח לבדיקה פתלוגית כהליך שיגרתי,ובשל כך עושים בדיקת דם חוזרת. אני בלחץ כי לא נאמר על זה שום דבר מראש ומה בכלל הקשר בין תוצאות של בדיקה פתולוגית ובטא? האם אכן אחר כל גרידה מבוצע הליך כזה? מה ההסבר לכל הזימון הזה? (תודה על התיחסותך ,מאחת שמריצה בראש תסריטי אימה..)

תמיד כאשר הריון מסתיים בגרידה, אך בעיקר לאחר טיפולי הפרייה, חייבים לשלול את האפשרות לנוכחות הריון חוץ רחמי, לעתים בנוסף להריון תוך רחמי. לצורך כך מוודאים בבדיקה פתולוגית שהחומר שפונה מהרחם אכן הכיל תוצרי הריון, ובמקביל עוקבים אחר רמות הורמון ההריון ומוודאים שהרמות ירדו במהרה לערך "שלילי" (בדרך כלל קטן מ- 10).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית