נוזל בחצוצרה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/01/2002 | 15:04 | מאת: אוראל

לפרופ' זיידמן שלום רב, בבדיקת us שנערכה לי היום נמצא "רושם להידרוסלפיקס משמאל". לפני כחודשיים עברתי צילום רחם שנמצא תקין-: "מעבר תקין דרך החצוצרות, פיזור תקין של החומר הניגודי". אני עוברת מחר ומחרותיים הזרעה. אודה לך מאד מאד אם תענה לי: 1. האם מצב זה עלול לחבל בסיכויים להריון? 2. האם יתכן שטעו בצילום הרחם - והחצוצרה בעייתית? 3. בכלל מה משמעותו של נוזל בחצוצרה? מודה לך , אתה עושה עבודת קודש !

1. כן, ייתכן ולהידרוסלפיגס תהיה השפעה שלילית על סיכויי ההריון. 2. צילום הרחם אמור להיות מדויק יותר. רצוי לחזור על בדיקת האולטראסונד. 3. נוכחות נוזל בחצוצרה מורה על חסימה בקצה של החצוצרה שמרוחק מהרחם. הדבר לא רק שמונע את מעבר הזרע דרך אותה חצוצרה לביצית, כי אם גם עשוי לפגוע בסיכויי ההשרשה של הביצית המופרית.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית