מחזור חדש

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/01/2002 | 10:07 | מאת: גליה

עברתי גרידה בשל הריון לא תקין. שבועיים אחר כך ההורמונים ירדו ורירית רחם היתה 4 מ"מ. שאלות: האם קצב הירידה ועובי הרירית תקינים לשבועיים אחרי גרידה? האם מחזור חדש לקראת ביוץ יתחיל מרגע שהבטא שלילית, כלומר רק אז תתחיל התפתחות זקיקים ומחזור יגיע בערך 4 שבועות לאחר השבועיים בהם ירדו ההורמונים?

קצב הירידה בהורמונים וברירית ממש סביר אצלך. המחזור הבא יופיע כשבועיים לאחר הביוץ. הביוץ לא יתרחש לפני שרמות הפרוגסטרון לא ירדו. רמות הפרוגסטרון ירדו כאשר הורמון ההריון יעלם והגופיף הצהוב יספג. קשה לנבא בדיוק מתי יתרחש הביוץ, ולאחריו המחזור, בעקבות גרידה, אך טווח של 4 עד 6 שבועות שכיח.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית