ציסטה בשחלה !

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/01/2002 | 17:42 | מאת: שלומית

ערב טוב, רציתי לשאול לגבי דבר מאוד מטריד, שהתגלה אצלי בשחלה השמאלית באולטרסאונד וגינלי שבצע רופא הנשים שלי, אתמול: הוא ראה ציסטה שגודלה הוא 4 ס"מ (הגיוני?) רציתי לדעת מה היא בדיוק ציסטה, האם הדבר מסוכן לגוף בכלל ולהריון בפרט ? והאם הביוץ לא מגיע בגלל אותה ציסטה? תוך כמה זמן היא אמורה להעלם? אני כרגע ביום האחרון (5 ימים) של כדורי ארגסט בכדי שהוסת תגיע (יש לי כבר 9 ימים איחור ובדיקת הריון יצאה שלילית). אני מאוד מוטרדת בשאלות, מקווה שתוכלו לענות לי במהרה !! תודה והמשך ערב נעים לכולכן.

02/01/2002 | 23:47 | מאת: מרב

אינני יודעת המון על הציסטה, אך מה שכן אני יודעת, זו העובדה שהיו לי שלוש ציסטות בשחלה אחת. וכן - זה מפריע להרות. לי הרופא נתן לי משהו להסניף וזה עזר - אחרי המון זמן. אבל זה גם תלוי בציסטה . יש ציסטות, שלפי מה שידוע לי, מפנים ישר לניתוח. לפעמים מנסים להעלים אותה בעזרת טיפול תרופתי, וכשזה לא עוזר, מנתחים. לפי מה שידוע לי היא לא מסוכנת, אך עדיף להפטר ממנה כמה שיותר מהר.

03/01/2002 | 00:15 | מאת: ד"ר מיכה באום

ציסטה נגרמת בדר"כ מהעדר ביוץ כאשר בזקיקים שמכילים את הביציות לא מתרחש ביוץ והם ממשיכים לגדול למימדים גדולים.אם מדובר בציסטה פשוטה כדאי לעקוב אחריה לאחר המחזור חלקן קטנות או נעלמות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית