זריקות ורירית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/01/2002 | 14:08 | מאת: סיגל

שלום רב! רציתי בבקשה לשאול, אני אחרי כמה הפלות חוזרות, אחרי הגרידה האחרונה נוצרו הדבקויות ברחם כתוצאה מגרידה אגרסיבית מדי,עברתי שתי הסטרוסקופיות בהם הופרדו הדבקויות בתקווה שלא יחזרו שוב, רירית הרחם בתחילת התהליך הייתה מאוד דקה 2-3 מ"מ, אחרי הסטרוסקופיה ראשונה היא הגיעה ל 5מ"מ, עכשיו הרופא שלי טוען שרק הזמן יכול לגרום לרירית להתעבות ובנוסף הוא מציע להתחיל טיפול בזריקות על מנת לגרום לרירית להתעבות ולעשות הזרעה ואולי גם לקחת כדורי אספירין 75 מ"ג כדי לשפר את הרירית, האם במצב הזה זריקות יכולות לשפר עד מאוד את הרירית יחד עם כדורי אספירין ומה הסיכויים להכנס להריון בהזרעה בהתחשב בעובדה שהריונות קודמים היו טבעיים לחלוטין ללא בעיות מיוחדות ידועות? האם בזריקות אפשר "לתקן" את הרירית כך, שגם במצב הטבעי היא תהיה תקינה? קצת מפחיד אותי להתחיל עם הזריקות וכל הבלגן, האם זה באמת עדיף במצבי על נסיונות טבעיים ואולי לנסות לעבות את הרירית עם כדורי אסטרוגן? הבעיה היחידה כרגע שנראית לעין היא בעיית העובי של הרירית וזאת בעקבות הגרידות, מה היית מציע לבחורה במצבי, אני מבולבלת. מאוד מתלבטת, אודה לך מאוד על העזרה והתשובה המפורטת! המון תודה וסוף שבוע נעים!

03/01/2002 | 00:08 | מאת: ד"ר מיכה באום

הזריקות כמו הכדורים מכילים אסטרוגן אשר מתפיח את רירית הרחם.יתכן כי גם הזמן יגרום לרירית להחלים והיא תתעבה.המחשבה מאחורי האספירין :שיפור אספקת וזרימת הדם בין השאר גם לאזור הרירית. בהצלחה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית