נוזל בחצוצרה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/01/2002 | 09:51 | מאת: מיכל ק-ש

פרופ' זיידמן היקר, קודם כל אני חייבת לומר לך תודה רבה על תשובותיך המהירות והמאירות. אין כמוך! אתה ממש עוזר לי. מתשובותיך לשאלותי אתמול בנוגע לחצוצרות חסומות ונוזל באחת מהן, "נוצרו" לי עוד 2 שאלות: 1. האם יכול להיות שחצוצרה שכרגע מלאה בנוזל תתרוקן (ע"י שאיבה/ניקוז) ולא תתמלא מחדש? 2. למה קיימת במקרה של נוזל בחצוצרה סכנה להריון חוץ גופי? שוב תודה רבה מראש, מיכל.

02/01/2002 | 23:40 | מאת: ד"ר מיכה באום

אין טעם לשאוב חצוצרה מלאה בנוזל הדבר מלמד על חצוצרות חולות וכדאי או לפותחן או להסירן .מאחר והחצוצרות חולות הסיכון להריון חוץ רחמי מוגבר . בהצלחה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית