מיעוט ביציות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/01/2002 | 15:38 | מאת: רחל

לחברתי ובעלה בעיות פריון. הבעיה היא אצל שניהם ואין לי הרבה פרטים על כך , אך מתוך שיחה שלי איתה הבנתי שאצלה הבעיה היא שחלות זקנות ומיעוט ביציות . לפני כמה חודשים עברה הפלה בחודש השמיני (להריון נכנסה בהפריה) לפני כחודש נכשל נסיון נוסף כי מסתבר שגם טיפול הורמונלי לא מייצר יותר ביציות. היא כבר מיואשת ונמצאת בדכאון (במיוחד לאחר ההפלה). אילו טיפולים עליה לעבור כדי להצליח ? האם יש טיפול אלטרנטיבי - הומיאופטי ?

במקרים מהסוג שאת מתארת, אני מאד לא ממליץ על טיפולים תחליפיים, כמו הומיאופטיה, מאחר ואיש עוד לא המציא את שיקוי הפלא שיהפוך אדם או שחלה "לצעירים". ברור שכאשר אין יותר ביציות הטיפול הריאלי היחיד הוא תרומת ביציות, בהנחה שהרופאים ניסו את כל הפרוטוקולים המקובלים לגירוי השחלות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית