צום והקלטות להריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/09/2001 | 07:13 | מאת: מיכל

יתכן והשאלה טיפשית במקצת... ובכל זאת מטרידה קצת רציתי לדעת האם הצום (יום כיפור) עשוי להשפיע על סיכוי הקליטה להריון. אני נמצאת בדיוק ב"ימי הביוץ" עכשיו (ככל הנראה הביוץ היה אתמול). תודה

צום קצר לא משפיע כנראה על הקלטות העובר ברחם (אחרת לא היו כל כך הרבה ילדים באפריקה). לעומת זאת, נשים שמקבלות תרופות להשריית ביוץ צריכות להיזהר, מאחר והימנעות משתייה (מותר לא לאכול) עלולה להוביל לעליה בצמיגות הדם (עקב אובדן נוזלים לשחלות וסביבן בעת גירוי יתר ) ולסכן את בריאותן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית